Skogstur 5-9 november
På denne turen var det tradisjonelt friluftsliv som var i fokus. Det var fokus på det å være i leir, ulike arbeidsoppgaver og matlaging ved bruk av ulike metoder. Vi lagde mat i kokegrop, sjusteinsovn og på steinhelle. Vi lagde italiensk pizza og pai på steinhelle over bål.
Her er fremgangsmåten på hvordan vi gjorde det:
- Finn en steinhelle som er mellom 3-5 cm tykk, er den for tynn kan den lett sprekke.
- Legg den på bålet minst en time før man skal begynne å lage maten og fyr godt både under og over steinhellen.
- Bland sammen ingrediensene til pizza deigen og la den heve ved bålet, i mens kan man skjære opp ingrediensen til toppingen.
- Form porsjons pizzaer av deigen.
- Når steinhellen er varm nok tar du vekk glørne fra toppen av hellen. Så steker du kun deigen på begge sider til den er nesten gjennomstekt, mens du fyrer godt under hellen.
 |
Foto: Cathrine |
- Ta av pizza bunnene og legg på toppingen. Stek pizzaen med aluminiumfolie over seg.
 |
Foto: Cathrine |
 |
Foto: Cathrine |
- Den er ferdig når osten har smeltet.
- Så er det bare å nyte maten :D
 |
Foto: Cathrine |
Det har blitt nærmest en tradisjon i klassen og lage dessert på tur. Og denne gangen lagde vi eplepai med vaniljekrem, kanel og sukker. Deigen lagde vi av knuste digestivekjeks og smør blandet sammen. Bruk gjerne stekepannen til stormkjøkkenet som form og stek deigen litt på forhånd, før man tar i fyllet. Legg så i fyllet og stek paien videre på steinhellen, samtidig som den er dekt med aluminiumfolie. Paien er ferdig etter ca 10 min, men dette varierer veldig.
 |
Foto: Cathrine |
 |
Foto: Cathrine. Dette er fra en annen tur, men paien ble nesten sånn, glemte å ta bilde av den ferdige paien :( |
Så er det bare å si BON APPETIT!!
Kilder:
Vi har tatt utgangspunkt i en sjusteinsovn som jeg har laget på tur før, men vi brukte en stein i stede for syv!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar